شاید شما هم تاکنون با این پرسش روبرو شده اید که چاپ فلزات چیست و چگونه انجام می گیرد. لازم به ذکر است که به چاپ فلزات، چاپ بر روی فلز نیز گفته می شود و منظور فرایندی است که طی آن لوگو، عکس، نوشته و…. بر روی فلزاتی از قبیل استیل، آهن، گالوانیزه و…. چاپ می شود. برای اجرای بهینه این کار از دستگاه های مخصوصی استفاده کرده و روش های خاصی را به کار می گیرند تا فرایند چاپ روی فلزات با دقت و کیفیت بیشتری همراه باشد. در حال حاضر از این عملیات برای ایجاد طیف بسیار وسیعی از محصولات استفاده می کنند و انواع و اقسام تابلوهای تبلیغاتی، علائم، هدایا و…. را تولید می نمایند.
در این مقاله به ارائه مطالبی در زمینه چاپ روی فلزات خواهیم پرداخت و مزایای این کار را مرور و بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
مزایای چاپ فلزات
چاپ بر روی فلزات مزایای بسیار زیادی ایجاد می کند. به همین دلیل هم موارد استفاده فراوانی را به خود اختصاص داده است. یکی از مهم ترین این مزایا داشتن دوام و ماندگاری بسیار بالا است.
چاپ های ایجاد شده بر روی فلز در برابر عوامل محیطی و یا آسیب هایی مانند نفوذ آب و رطوبت مقاوم هستند و یا می توانند در برابر تابش نور خورشید، سایش و فرسایش های محیطی از خود حفاظت کنند. چاپ های روی فلزات در برابر هرگونه ضربه و یا خط، خراشیدگی و…. نیز مقاومند.
عملیات چاپ روی فلز را می توانند با تنوع بسیار بالایی به سرانجام برسانند و برای آن رنگ ها و طرح های مختلفی در نظر بگیرند.
دستگاه چاپ روی فلز چیست؟
از آنجایی که ورق های فلزی متنوعی برای چاپ مورد استفاده قرار می گیرند، پس روش چاپ فلزات و یا دستگاه مخصوص این کار ممکن است متفاوت باشد. برای نمونه اگر بخواهند فرایند چاپ را بر روی قوطی های حلبی انجام دهند روش چاپ افست را انتخاب می کنند و برای چاپ پنل های فلزی و یا فلزات دایره ای از چاپ فلز سیلک کمک می گیرند.
چاپ تامپو نیز روشی بسیار مناسب برای فلزاتی است که دارای اشکال هندسی بوده و یا قوس دارند. اگر تمایل داشته باشند به صورتی کاملاً مستقیم تصاویر و نوشته های مد نظر خود را بر روی فلزات چاپ کنند نیز باید دستگاه مخصوص این کار را مورد استفاده قرار دهند.
در حال حاضر برای چاپ مستقیم از دستگاه چاپ دیجیتال و یا فلت بد استفاده می کنند تا بتوانند به چاپ تمام رنگی بر روی انواع فلزات دست بزنند. علاوه بر برخورداری از این ویژگی و مزیت، استفاده از دستگاه چاپ بر روی فلزات فلت بد کمک می کند تا خروجی کار بسیار با کیفیت باشد و شما بتوانید تمامی جزئیات طرح و یا تصاویر را به راحتی مشاهده و بررسی کنید.
حتی این امکان هم وجود دارد که بتوانید متون کوچک را به شکلی کاملاً خوانا مطالعه و مشاهده نمایید. این مزایای منحصر به فرد باعث شده تا امروزه از این دستگاه برای چاپ تابلوهای تبلیغاتی استفاده های فراوانی به عمل آید.
به ویژه تابلوهایی که تصاویر دقیقی داشته و دارای جزئیات فراوان هستند. این دستگاه قادر است مرکب را به شکلی کاملا مستقیم بر روی فلزات مورد نظر شما بریزد و سپس فرایند چاپ را آغاز کند.
حواستان باشد که برای دستیابی به تصاویر با کیفیت بالاتر حتماً از مرکب مرغوب استفاده کنید. در غیر این صورت ممکن است تصاویر مد نظر شما از ثبات رنگی بالا و مطلوب برخوردار نباشند.
چاپ بر روی کدام نوع از فلزات؟!
در حال حاضر این امکان فراهم شده که بتوانند عملیات چاپ فلزات را بر روی طیف گسترده ای از این محصولات انجام دهند. از پرکاربردترین فلزات مورد استفاده برای این فرایند می توان به فلز آلومینیوم اشاره کرد.
همان طور که می دانید آلومینیوم یکی از سبک وزن ترین انواع فلزات محسوب می شود و در عین حال دوام، طول عمر و مقاومت بسیار بالایی هم دارد. به همین دلیل می توانند تابلوهای تبلیغاتی، علائم مختلف، ظروف فلزی و… را با استفاده از این فلز تولید کنند.
یکی دیگر از فلزات مورد استفاده برای این فرایند، استیل است که شما آن را با عنوان یک فلز مقاوم در برابر خوردگی می شناسید و بارها و بارها از آن استفاده کرده اید.
حتی می توانید برای چاپ فلزات از ورق های مسی هم استفاده کنید. این فلز نیز رنگ منحصر به فردی داشته و برای ایجاد محصولات تبلیغاتی، علائم، جواهرات، تولید اکسسوری و….. مناسب به نظر می رسد.
علاوه بر دستگاه چاپ دیجیتال فلت بد، در حال حاضر از روش ها و دستگاه های دیگری هم برای چاپ فلزات استفاده می کنند که از رایج ترین آن ها می توان به اسید کاری، حکاکی با لیزر، روش الکتروشیمیایی، روش چاپ ترانسفر و…. اشاره کرد.
مراحل چاپ فلزات
در اولین مرحله چاپ روی فلزات باید هرگونه آلودگی از سطح فلز با استفاده از روش های چربی زدایی پاک شود. پس از آن بار الکتریکی ساکن از فلز مورد نظر خارج گردد.
بعد از اجرای این گام باید رطوبت هوا را کنترل کنند تا ورق های فلزی تحت تاثیر آن اکسیده نشوند. در گام بعدی چاپ فلزات نیز باید ورق های مورد نظر را بر روی سینی دستگاه چاپ جای دهند تا فرایند چاپ آغاز شود.